Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 8 dkg lágy margarin, 6 dkg kristálycukor, 2 tojás sárgája, 2,5 dkg élesztő, 1 cs. vaníliás cukor, 1 csipet só, kb. 2,7
Töltelék: 5 evőkanál cukrozatlan kakaó, 10 evőkanál kristálycukor + még tettem bele 2 evőkanál forró csokoládéport
Lekenéshez: olaj
A tetejére:
Elkészítés: Minden hozzávalót kenyérsütőgépbe tettem, ami megdagasztotta a tésztát és meg is kelesztette. Lágy kelt tésztát kell készíteni.
Közben készítsük el a tölteléket.
Ha a tészta megkelt, nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal . A jól összekevert töltelékkel szórjuk meg bőven a tésztát és tekerjük fel, mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1,5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távolabb. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160–170 fokon kb. 20 perc alatt süssük készre. Sütés közben egyszer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése