2010. március 7., vasárnap

Tangli (sós rúd)


Hozzávalók:
1/2 kg liszt

25 dkg rama margarin
1 tojás
2 dl tejföl

20 dkg sajt (15 dkg a tésztába, 5 dkg a tetejére)
1 gyermekkanál só
2 dkg szalagáré

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval szép sima tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vagdaljuk, tetejét megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Nekem is ez a recept van meg, évek óta a család kedvence. Én néha szalagáré helyett 1 cs. sütőport szoktam használni, ugyanolyan finom, omlós lesz még pár nap után is... persze, ha marad :)

    VálaszTörlés