Az alap 10 tojásból készült piskóta volt:
10 közepes méretű tojásból piskótát sütöttem 26 cm-es kerek tortaformában (10 tojás, 10 kanál cukor, 10 kanál liszt, csipet szalagáré)
A töltelék:
30 dkg kristálycukrot 2 evőkanál vízzel állandóan kevergetve aranyszínűre karamellizáltam. Amikor a cukor mély narancssárga színt kapott, levettem a tűzről és hozzáöntöttem 2 dl tejet nagyon óvatosan, mert a karamell elég rendesen elkezdett fröcsögni a tejtől. Ismét visszatettem a tűzre és mérsékelt lángon addig főztem, míg a cukor teljesen el nem olvadt.
Amikor minden cukor feloldódott, a karamellt levettem a tűzről, belekevertem 5 dkg margarint és néha megkevergetve hagytam teljesen kihűlni.
Közben 1 cs. karamell ízű pudingport 3 dl tejjel megfőztem és időnként megkevergetve hagytam kihűlni.
Amikor a krémek kihűltek, akkor a karamellhez még hozzáadtam 25 dkg margarint és robotgéppel habosra kevertem.
Végül a karamelles krémet és a pudingot összekevertem egymással. Megtöltöttem a piskótát és a tetejét is ezzel a krémmel vontam be. Hulalával díszítettem.
A cukrot hogy karamellizálod vizzel?
VálaszTörlésA cukorhoz hozzáöntöm a vizet és kis lángon, állandóan kevergetve megkaramellizálódik.
VálaszTörlés