Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 ek.cukor
6 ek.liszt
ízlés szerint rumaroma
kenéshez meggylekvár
Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra kevertem a robotgéppel, beleöntöttem az olajat, rumaromát, majd fakanállal belekevertem a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (29 X
meggy:
70-80 dkg meggyet kis cukorral
túrókrém:
25 dkg mascarpone
25 dkg túró
250 ml tejszín habbá verve
1 nagy doboz 20 %-os tejföl (450 gr.)
fél citrom leve
cukor ízlés szerint
1 zacskó Horváth Rozi zselatin (25 gr.)
A mascarponét, túrót, tejfölt, citromlevet a cukorral összekevertem. A zselatint egy kis lábosban 6 ek. vízben feloldottam óvatosan melegítve, majd levéve a tűzről hozzákevertem kanalanként 5 evőkanálnyit a túrókrémből. A többi krémhez adtam, gyorsan összekeverve a robotgép habverőjével. Utoljára adtam hozzá a tejszínhabot nagyon óvatosan.
Egy
A krém felét beleöntöttem, erre a meggy fele ide-oda csurgatva, majd a krém másik fele, tetejére pedig a maradék meggy. Egy éjszakára hűtőbe tettem, másnap a karima levétele után ügyesen tálra csúsztattam és díszítettem.
A mascarpone helyett olcsóbb és ebben az esetben ízben sem zavaró megoldás, ha egy 450 gr-os 20%-os tejfölt egy vékony szövésű vászonkendőbe kötve felakasztunk és kicsurgatunk. Ez pár óra alatt megtörténik a konyhaasztalon egy jó mély fazék fölött, a visszamaradó sűrű krém kb. 25 dkg lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése