2009. december 6., vasárnap

Napraforgó kalács

Finom és nagyon mutatós! Felbuzdulva a napraforgó kenyér sikerén, megpróbáltam kalácsból is megformázni. Ilyen lett.

Egy kicsit változtattam a recepten, most azt írom le ide:

Hozzávalók:

15 gr olaj, 10 gr só, 115 gr cukor, 60 gr vaj, 270 ml tej, 2 db tojássárgája, 440 gr sima liszt (BL55), 220 gr rétesliszt, 3 dkg friss élesztő és egy tojás felverve a kenéshez.

A lapokat kb. 6 dkg margarinnal kentem meg pluszban.

A hozzávalókat kenyérsütőgépbe pakoltam és hagytam, hogy jól összedolgozza, kb. 20 perc alatt. Utána kelesztőtálba tettem a tésztát és hagytam jól megkelni. Amikor megkelt, akkor megformáztam napraforgó állásúra.

A formázás ugyan olyan, mint a napraforgó kenyérnél: Napraforgó kenyér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése