2009. december 31., csütörtök

Almás, fahéjas rózsák

Intenzív alma és fahéj ízű!

Ez a péksüti a virslis buci tésztájából készült: Virslis buci, de a formázási ötletet a jadekonyha "Almás - fahéjas rózsák" receptjéből vettem: Almás - fahéjas rózsák

Hozzávalók:
1 vajas tésztalap (nálam most a virslis buci tésztája)
3 alma
5 ek. cukor
2 tk. őrölt fahéj
csipet szerecsendió (nálam ez kimaradt)
1 tk. reszelt citromhéj (nálam ez kimaradt)
4 csésze víz
3 ek. cukor
2 ek. citromlé

Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházakat kivágjuk. Feltesszük a vizet főni a 3 ek. cukorral és 2 ek. citromlével. Az almákat vékony szeletekre vágjuk és a forrásban levő vízbe tesszük 2 percre, csak addig, hogy könnyen lehessen hajlítani. 2 perc múlva szűrőkanállal kivesszük, majd papírtörlőre rakosgatva szárítjuk meg.

A vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk derelyemetszővel. Megszórjuk a cukor-fahéj-szerecsendió-citromhéj keverékkel, majd még egyszer végighengergetjük a nyújtófát rajta, hogy a töltelék ne szóródjon ki csavarás közben.

A csíkokat jobbról balra kirakjuk az almaszeletekkel úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd balról kezdve szorosan felcsavarjuk. A végét kissé nedves ujjal odacsíptetjük az oldalához, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.

220 fokon sütjük 25 percig - a tepsi alá egy másik vízzel töltött tepsit tehetünk, így nem ég oda a sütemény alja - majd miután kissé kihűlt, megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése