2009. december 30., szerda

Sajtos roló

Kicsit macerás elkészíteni, de megéri!

Ez a recept andi1976 oldaláról való: Sajtos roló

Egy csomag bolti leveles tésztát téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egész tojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk. Csíkonként szorosan egymást fedve darabolt főzőkanál nyélre, vagy roló formára tekerjük (a tojás nélküli felét tekerjük a roló formára vagy főzőkanál nyelére). Egy főzőkanálnyélből 2 db 10 – 12 cm-es darab jön ki. 20 percet pihentetjük és forró sütőben kisütjük.

Sajtkrém:
30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával, 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt, akkor 10 dkg margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni.

A tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Nyomózsákkal kell a krémet beletölteni a tésztákba úgy, hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba kell mártani.

A tészta akkor nem jön le a formáról:
- ha nem sült meg a tészta
- ha nem forrón szedjük le a formáról

Ha valaki tart attól, hogy a tészta esetleg nem jön le a formáról, annak ajánlom, hogy csavarja be alufóliával a hengereket, vajazza meg és úgy csavarja rá a tésztát.

Én roló formán sütöttem a tésztákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése