Hozzávalók:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, tölteléknek lekvár, bevonatnak olvasztott csokoládé.
Elkészítés:
A lisztet nagyon gyorsan összemorzsoljuk a hideg vajjal. (Praktikus a vajat apróbb kockákra vágni és úgy adni a liszthez.) Minél gyorsabban dolgozva a porcukorral és a tojássárgájával egybegyúrva a lisztes morzsát, sima tésztát gyúrunk, amit hűtőgépben kb. egy órát pihentetünk.
A tésztát ezután lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 10-12 perc alatt 170-180 fokos sütőben megsütjük.
A megsült korongokból kettőt-kettőt barack- vagy málnalekvárral összeragasztunk. A süteményeket olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Én szamóca lekvárral ragasztottam össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése