Egy kicsit változtattam a recepten, ide azt írom be, ahogy én készítettem:
A kenyérsütőben alulra kerül:
2,7 dl langyos tej
2 tojás sárgája
7 dkg vaj beledarabolni (nem kell olvasztani)
utána:
50 dkg liszt
a liszt közepébe mélyedést készítünk, ahová belemorzsoljuk az élesztőt (1/3 kocka friss élesztő, kb. 1,7 dkg)
az élesztőt betakarjuk a liszttel
a liszt egyik végébe kerül a 6 evőkanál cukor és az 1 cs. vaníliás cukor
a másik végébe az 1 csapott teáskanál só
Kenyérsütőgép Normál (1-es) program
kisebb súly
közepes szín
3 óra 20 perc alatt készül el a kalács
Tehetünk bele mazsolát, vagy a legvégén (mielőtt befejezi a keverést) 2 evőkanál kakaót, amitől csíkos lesz a kalács.
Én most úgy készítettem, hogy az egyik fele sima lett, a másik fele pedig a kakaótól csíkos. Amikor leállt a gép, vagyis végzett a dagasztással, kivettem a gépből a tésztát, kettévágtam és az egyik felébe belegyúrtam kb. 1 evőkanál kakaót. Utána gyorsan visszatettem a kenyérsütőgépbe, ami folytatta tovább a programját, kelesztett és sütött. Így lett egyszerre kétféle kalácsunk.
Szia, megsütöttem a kalácsot és igazi finom, foszlós kalács! Tényleg nem érződik az állagán hogy gépben készült, mert puha a héja. Több receptet elovastam, de ez tűnt a legszimpibbnek, nem bonyolult (hogy vedd ki a gépből, keleszd még, stb.), elég cukor van benne (nálam sok ott bukott meg, hogy 2 ek cukor- attól hogy lenne édes a kalács?) és még nem is drága! És szép magas lett! Én annyit változtattam hogy édes kenyér programon sütöttem, az nálam 3'50. Úgyhogy, ez lesz "A kalácsreceptem"! Köszi, hogy közreadtad! Üdv, egy lelkes sütögető
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett a kalács.
Üdvözlettel: Mónika
finom én is csinállom.
TörlésNagyon finom mikor tegyem bele a kakaót , mármint ídőre kèrdem
TörlésSzia!
VálaszTörlésKöszi a receptet, én is kipróbáltam. Nagyon finom lett!;)
Üdv: laci
Szia!
VálaszTörlésNagyon szívesen. Örülök, hogy ízlett.
Üdv.: Mónika
Most lett kész a kalácsom - külsőre nagyon esztétikus, remélem a belseje is olyan lesz.
VálaszTörlésköszi ezt az egyszerű receptet.
üdv. marcsi
hát............. sajnos nem lett finom a kalács. a teteje alatti réteg szappanos lett, kicsit ízetlen. Biztos én rontottam el valamit, bár a megadott mennyiségeket pontosan kimértem.
VálaszTörlésIgaz, hogy én vegyesen szitálom össze a lisztet (sima és rétesliszt 2-1 arányban.) Lehet, hogy a kevert liszt az oka? Kérlek, ha tudsz válaszolt.
köszi
üdv. marcsi
Szia! Sajnálom, hogy nem sikerült a kalács. Nekem még nem volt ilyen problémám. Ezt a receptet nagyon régen tettem fel, akkor még nem kevertem a lisztet, azóta viszont én is keverem ugyanilyen arányban és mindig sikerül. A hétvégén én is megsütöm és megírom, hogy sikerült.
VálaszTörlésÜdv.: Mónika
Szia! Most kaptam kenyérsütőt és megsütöttem ezt a receptet. Isteni finom, omlós lett. Nem maradt belőle egy szem se. Köszi a receptet. Üdv.: Vica
VálaszTörlésSzia! Örülök, hogy ízlett :). Üdv.: Mónika
VálaszTörlésSzia! Kenyeret már sok-sok éve sütök, de kalácsot még egyszer sem próbáltam. Örülök, hogy a Te recepted alapján próbáltam először. Nagyon szuper lett, jobb mint bármelyik bolti verzió. Most másodjára már kevertem a liszteket és kakaót is tettem bele, egyre jobb az eredmény! :-)
VálaszTörlésKöszi,
Bori
Szia!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ennyire tetszik :)
Üdv.: Mónika
Szia Én most fogom először használni a sütőt. Beletettem a gépbe a hozzávalókat, ahogy írtad, viszont nem tudom, hogy melyik program mi rajta? Én a tészta nevűt választottam (dough). Gondolom ez csak keveri és dagasztja?
VálaszTörlésSzia! Gondolom mostanra már el is készült a kalácsod. Szerintem jó programot választottál, mert a dough csak dagaszt és keleszt. Remélem, hogy sikerült és ízlik is. Üdv.: Mónika
VálaszTörlésÉn már elég rég óta sütöm ezen recept alapján a kalácsot és a család és rokonság kedvence. Ma este is ez lesz. Már kel a gépben és nagyon várjuk. Most sima lesz, de szoktam kakaóval is. Isteni finom, csak kiszedni nem túl egyszerű a formából, mert annyira foszlós. Másnapra még sosem maradt. :)
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ennyire ízlik :).
VálaszTörlésMár háromszor készítettem el ezt a kalácsot kenyérsütőben.Először édes kenyér programon sütöttem, de nem volt jó, mert a tészta az üvegig ért és a teteje nyers lett.Most már a normál 1-es programon sütöm, annyi a baj vele, hogy a kakaót teljesen belekeveri és nem csíkos lesz, de nagyon-nagyon ízlik mindenkinek.Ja..., én egy csomag szárított élesztőt használok!Köszönöm ezt a szuper receptet!
VálaszTörlésÖrülök, hogy végül sikerült a kalács :). Én a kakaót mindig a keverés vége előtt kb. 1 perccel teszem hozzá, ezért lesz csíkos. Üdv.: Mónika
VálaszTörlésSzia! Most készül a kalács, amint kész, megírom,hogy sikerült :)
VálaszTörlésMa sütöttem meg, nagyon finom lett! :)
VálaszTörlésHa netán valakinek egy lapátos kenyérsütője van, az csak 40 dkg lisztből készítse (ahhoz 2.2 dl tej) és figyelje, mert a kelésnél "kiszaladhat" az üstből! És itt a nagy méretű program kell, hogy átsüljön és szép legyen. :)
kEDVES Réka!milyen tipusú a kenyérsütőd? kipróbálnám ezt a kalácsreceptet - nekem tefál egy lapátos van! 1-esen ajánlod édes tészta program helyett?
TörlésSzia Mónika!
VálaszTörlésMegsütöttem a kalácsot, kurva jó lett...
A páromnak is nagyon ízlett, meg is hálálta!!!!
Köszönöm, ezt Neked köszönhetem!
u.i.: Amúgy én is Papp vagyok, csak Zoli
Örülök, hogy sikerült a kalács és hogy ennyire ízlik nektek! :)
VálaszTörlésÜdv.: Mónika
Bátran ki merem jelenteni, hogy ez a legjobb kalács recept. Isteni finom! Hatalmas köszönet érte! :) Tavaly az egyik kalács sütésénél fogalmam sincs mit csinálhattam, de akkorára megnőtt, hogy kinyomta a gép tetejét és a végén már úgy sült meg. :)
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ilyen sikere volt a kalácsnak! :)
VálaszTörlésMa találtam rá erre a receptre és meg is süttetem a gépemmel :-) Még soha nem sikerült ilyen finomat létrehoznom kenyérsütőgéppel! Nagyon köszönöm!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy sikerült a kalács! Tényleg nagyon finom. :)
VálaszTörlésMa sütöm először. Én is az édes kenyér programot választottam,m lehet hiba volt? Na majd kiderül. Ha kész referálok róla. nekem is ez a recept volt a legszimpatikusabb.
VálaszTörlésKisült a kalácsom. Illata nagyszerű állaga kitűnő, talán egy kicsit tömött. Ez lehet a rövid programnak köszönhető.A következőt 2 dagasztásos normál programon készítem. Mindenkinek ajánlom a receptet.:)
VálaszTörlésKöszönöm a remek receptet a közzétevőjének.
VálaszTörlésÖrülök, hogy sikerült :)
TörlésA kenyereim eddig mindig kalácsszerűek voltak. Ízre is és állagra is, ezért nem is szerettük őket. Aztán a Limara pékség honlapján megtaláltam a tökéletes kenyérreceptet, azóta minden rendbe jött, de most meg hiányzik a kalács. Az igazi. Ez a recept nagyon jó, remélem ez is hosszútávon beválik. 1-es programon (3 óra) sütöttem nagyobb súllyal, de negyedórával a vége előtt ki kellett kapcsolnom, mert már meg is sült. Legközelebb a kisebb súllyal próbálom. A mennyiség annyi, hogy pont végigizgultam a kelesztést, hogy rátapad-e a tészta a fedőre, de végül maradt egy-két milliméter...valaki írta korábban, hogy inkább 40dkg lisztet javasol az egylapátos gépekhez, talán igaza van, mert ez így elég rizikós. A gyerekeim a nagy részét még melegen elpusztították, szóval a recept csak jó lehet és köszönjük!
VálaszTörlésMost inditottam el a kalács sütését, már alig várom, hogy kész legyen. Majd meg írom, hogy sikerült :)
VálaszTörlésKi sült a kalács, nagyon finom lett, bár a teteje beesett. Ettől függetlenül jól sikerült :) ♡ Köszönöm szépen a receptet :)
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy sikerült a kalács :)
TörlésFantasztikus!
VálaszTörlésKész a húsvéti kalácsunk!
Hàt, én most sütök èleyemben először kenyèrsütővel, nagyon kíváncsi vagyok az eredményre. Àllapotos vagyok és nagyon kívánom a foszlos kalácsot de meg inkább hogy itthon meg tudjam sütni. ( A másik álmom a leveles tészta elkészítésének elsajàtitasa)Nagyon tetszettek a hozzászólások. Reggel kiderül az eredmény.
VálaszTörlésSzia:)) Én is megsütöttem a kalácsot és nagyon finom lett!Viszont elég tömör lett.Lehet hogy az én technikámmal volt baj,vagy az hogy tettem bele diót (?).
VálaszTörlésNem "jött föl" szép levegősre,foszlósra...Igaz,én szárított élesztőt raktam bele (lidl-s),és nem az egész csomagot.Meg lehet enni,nagyon finom az íze,csak a tömörsége az a mi zavar.Esetleg valami praktika?:))
Szia! Sajnos időhiány miatt mostanában keveset sütöm ezt a kalácsot, pedig mindig nagy sikere volt. Szerintem a leírásod alapján a dió miatt lett tömörebb a kalácsod. Én ebbe a kalácsba sosem teszek magvakat, mert azok zsírosak és a kenyérsütő gépben egyébként sem tud annyira laza lenni a tészta, mintha sütőben sütném.
VálaszTörlésKamy*-nak: nálunk az édes kenyér program csak 2 óra 15 perces, azzal nekünk is gyümölcskenyér állagú lett, nem kelt meg. De az 1-es normál kenyér programmal (kisebb súly, közepes szín 3:20 idő) már tökéletes lett.
VálaszTörlésSziasztok! A recept szuper, nagyon jol sikerult!!!
VálaszTörlésMegsütöttem, és állati jó lett. Köszönöm!
VálaszTörlésÉn is megsütöttem, és mindenki azt mondta, hogy jobb, mint amit a pékségben valaha is vettünk! Igaz nekem is úgy megkelt, hogy felért a teteje az üvegig:) Köszi!
VálaszTörlésMeg fogom sütni ezt a finom kalácsot.A kenyeret amit Limara nálad találtam az isteni finom.Alig várom a kalácsot kipróbáljam
VálaszTörlésSzia Mónika.
VálaszTörlésMegsütöttem, úgy ahogy írtad. Az íze és állaga is szuper lett, csak sajnos az oldala megégett egy kicsit. Másodjára az 1-es program, kisebb méret, és legvilágosabb színt választottam, de így is ki kellett vennem 5 perccel korábban mert már megsült. ETA Siesta a gép. A kalács nagyon finom, csak bosszant, hogy nem tudom magára hagyni a gépet, mert megégeti. Vagy én ronthattam el valamit? A kenyeret ezen a programon a közepes színnel jól meg csinálja. Köszi a receptet.Üdv Pali.
Ez egy kitünő recept.Régóta keresek vmi hasonlót.Mindenféle izfokozó nélkül is izletes és sokáig élvezhető marad.Annyi még,hogy nekem majdnem kifutott eleinte a gépből,de később kevesebb élesztőt tettem bele és a kéreg sütését erősebb fokozatra kell állítani/ Nálam Moulinex/ Többször csináltam. Köszönöm a receptet
VálaszTörlésNagyon szívesen :)
TörlésKedvenc :)rendszeresen sütöm, most is �� köszönöm szépen
VálaszTörlésÖrülök neki. Nagyon szívesen :)
TörlésHali. A recept tökéletes a kétlapátos géphez. Az egylapátossal csak 40 dkg lisztet használjatok. A mazsola pedig magába szivja a folyadékot és ugy lesz tökéletes az ize.nekem hausmeister 3201 tip gépem van ami kétlapátos és hölégkeveressel süt igy a teteje is szép barna lesz. A fütöszál ebben a gépben nem alul hanem középtájt van es a ventilátor keveri a orro levegöt. Puszi monika
VálaszTörlésSzia Mónika
VálaszTörlésÉn is meg sütöttem a kalácsot nagyon jó lett. Most vettem kenyérsütőt concep 2lapátos de ami megvan adva hozzá kenyér recept azokkal nagyon kínlódok nem sikerül. Esetleg ha van valami jól bevált kenyér recept szívesen kipróbálom. Köszönöm válaszod szia
Köszönöm a receptet isteni :) most sült meg. Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Egy lapátos (delton) kenyérsütö gépem van, abba elég a 40 dkg liszt, instant élesztőt raktam bele és ha édesebb kalácsot szeretnék akkor nem elég bele a 6 evőkanál cukor (de így is fonom). 1 programon ( 3 óra) sütöttem meg, közepes színt állítottam bele.
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlett a kalács :)
TörlésSzia Mónika! A mazsolát mikor kellene beletenni??
VálaszTörlésSzia! A keverés vége felé néhány perccel jelez a gép (csipog). Ilyenkor kell a mazsolát beletenni.
TörlésSzeretném megkérdezni hogy a recept alapjan megsüthetem gáz sütöben is a kalácsot?Esetleg fonhato is?
VálaszTörlésSzia! Én ezt a kalácsot mindig kenyérsütőben sütöttem. Az oldalamon vannak más kalácsok is, amik kifejezetten sütőbe valók.
TörlésSzia. Nagyon-nagyon köszi ezt a receptet. Isteni finom lett!!! Egylapátos gép miatt 40 dkg lisztből és 2.3 dl tejből csináltam,ahogy fentebb javasolták. Nagy sikere van,tökéletes recept :)
VálaszTörlésSzia! Örülök, hogy ízlett és hogy sikerült. Mi is nagyon szeretjük :)
TörlésKöszi
Törlés,meggyőztek a hozzászólasok!
Most sül :)
VálaszTörlésMajd irok,hogy milyen lett...én disziteni is szeretném...
Tökéletes CH csökkentett lisztből is! Először keménynek hittem a tésztát, de aztán teljesen kikelt az edényből. �� Foszlós, puha, finom! Mentem is a recit ��
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNagyon finom lett!!!Köszönjük a receptet!!!
VálaszTörlésNekem kufutott a teteje totál ragacsos lett, pedig nagyon vártam az eredményt. Talán kevesebb liszt kell vagy az élesztő volt "túl jó" , nem tudom sajnos... Majd újra próbálkozom.
VálaszTörlésSajnálom, hogy nem sikerült. Lehet, hogy kisebb a géped. Nekem ez 2 karos géphez való adag.
TörlésOrion 2 karos gépben készül, majd dobom az eredményt.
VálaszTörlésMa megcsináltam és isteni lett!Szuper a recept!Köszönöm
VálaszTörlésNagyon szívesen. Örülök neki :)
TörlésSzia! Esetleg gluténmentes liszttel nem próbáltad meg? Vajon ugyanúgy működhet? Köszönöm 😊
VálaszTörlésSzia! Azzal még nem próbáltam, ezért sajnos nem tudom, hogy sikerülne, de szerintem nem rontaná el. Ez egy nagyon jó kis recept. :)
VálaszTörlésNagyon köszönöm ezt a receptet, évek óta használom, és a férjem is nagy rajongója az eredménynek. Tavaly húsvétra fonott koszorút készítettem belőle (kenyérsütőben csak dagasztottam, majd formázva tovább kelesztettem elektromos sütőben,végül olvasztott vajjal lekenve aranybarnára sült), és természetesen a bolti kalács helyett mindenki ehhez nyúlt először. Idénre is ez a terv, de most zablisztből fogom elkészíteni.
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ennyire bevált a recept :)
VálaszTörlésTefál 1 lapátossal készült. Harmadik próbálkozásra sikerült. 👍Ezeken változtattam:45dkg liszt, 2 dl langyos tej. Gépbeállítás: sweet breat, 75dkg, sötét szín.
VálaszTörlésA recept nagyon jó, tényleg foszlós kalács. Szerintem annyira édes amennyire kell. Azért írtam, hátha valakinek segítség lesz. Új a gépem én is most tesztelem. 😊
Ez nagyon szuper, még soha nem tudtunk ennyire finom kalácsot sütni, igaz ez a 3. gépünk(Panasonic)kenyérben is a legjobb az ez előttiektől. Igaz ebbe a sorrenden változtatunk, mert a lisztel kell kezdeni és száraz élesztővel készült, amit a gép már magától adagolja be. Még gyerek koromban ettem lakodalomba ennyire finom kalácsot, egy kicsit vissza hozta az emlékeket is. Nagy nagy hála és köszönet a receptért.
VálaszTörlésElkészítettem és nyers lett a közepe. 😏 Most a gázsütőben próbálom tovább sütni. Lehet kuka lesz az egész! 😭
VálaszTörlésKipróbáltam,nagyon szuper lett,tökéletes recept,köszi!! :)
VálaszTörlésMost pròbalok előszőr nem kenyeret sütni a gèpembe..nekem nincs csak 2 òràs 4 òràs ès 4.30 es program. A kenyeret a 4 òràson sütöm az 500 grammos az közepes nàlam ès szìn csak vilagos es sötèt van..ugyhogy a szokasos kenyer programot tettem vilagosra....kìvàncsian vàrom ☺️
VálaszTörlésPihekönnyű!!! Csodàlatos!!! Nem hagytam 4 òràt..kivettem 13 perccel elötte....köszönöm szèpen a receptet!!! Ajànlom mindenkinek .
VálaszTörlésÖrülök, hogy sikerült!
TörlésÉn az 50 dkg lisztet felosztom 40 dkg finomliszt és 10 dkg rétes liszt kombinációra...ha van reszelt citromhéj azt is szoktam keveset. Ha a program csipog az aszalt gyümölcs miatt és a kijelző 2:46 mutat teszem bele a kakaót így nem keveri bele teljesen és csíkos lesz a kalács. Annyira meg szokott dagadni hogy a tetejét is felemeli... azonnal szokott elfogyni.
VálaszTörlésÖrülök, hogy rátaláltam erre a receptre, tökéletes kalácsom lett, cukor helyett eritrittel.
VálaszTörlésÜdv! Én először teljes kiőrlésű liszttel és eritrittel sütöttem, de nem kelt meg. Aztán sima liszt+sima cukor+normál élesztő kombóval nagyon szép és isteni finom lett. Viszont általában por élesztővel csinálom, és sose tudom belőni, hogy mennyi kell. Az egész zacsi sok, a fél kevés(?). Egy lapátos, alsó fűtőszálas gépem van, a teljes liszt mennyiséggel izgulós kijön-e a tetején, de csökkentett liszttel nem lett olyan szép. És az alja mindig keményebbre sül, mint kéne. Bármilyen javaslatot elfogadok, mert amúgy nagyon finom, és szeretjük.
VálaszTörlésLidl kenyérsütőm van, ezzel a receptel pedig egy tökéletes mazsolás kalács sült benne. 1 csom. szárított élesztővel (7g) készült. Köszönöm szépen, ez a kalácsreceptem innentől kezdve:)
VálaszTörlésMegsütöttem!Szuper lett!Köszönöm a tökéletes receptet!
VálaszTörlésÜdv.:VICCa
Nagyon sokszor megsütöttem már és nagyon szeretjük. A teteje sokszor hozzáér az üveghez. Ezen mivel lehetne javítani? Kevesebb élesztő? Ketlapatos sütőben sütöm.
VálaszTörlésÉpp most keveri a gépem ,kicsit lánynak érzem a tésztát,segítsetek milyennek kell lennie?
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! Nagyon finom és foszlos lett!!! Isteni finom!!!!
VálaszTörlésTegnap sütöttem egyet ma már készül a következő!
VálaszTörlésEz a recept egyszerűen szuper. Hála és köszönet érte!
VálaszTörlésEn is mesutottem,koszonom a receptet nagyon fimom lett!
VálaszTörlésTöbb alkalommal már megsütöttem a kalácsot, "állati" 😋fincsi!! Imádjuk, jó lenne még ilyen finom, gyors egyszerű recept!!!
VálaszTörlésIsteniiiiiii ❤️❤️❤️❤️🙏
VálaszTörlés