2024. április 1., hétfő

Macaron diólisztből

 

Hozzávalók:
  • 43 g tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
  • 43 g kristálycukor
  • 60 g dió
  • 60 g porcukor
Elkészítés:
  • a diót késes aprítón "ledaráljuk", majd átszitáljuk
  • hozzáadjuk a porcukrot, habverővel összekeverjük és ismét szitálás következik (dió+porcukor együtt) 
  • a tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy a kristálycukrot 3 részletben adjuk hozzá (2 percenként)
  • ha ételszínezéket is használunk, azt a habverés végén adjuk hozzá, azzal még 1 perc keverés 
  • a kemény habot kanalanként adjuk hozzá a porcukros liszthez
  • addig kavarjuk, amíg sűrűn folyó tésztát kapunk
  • a habot 9 mm-es átmérőjű habcsővel ellátott habzsákba töltjük és kb. 3 cm-es köröket nyomunk a sütőpapírra
  • a kinyomott habot 20-30 percig hagyjuk pihenni, ezalatt felmelegítjük a sütőt 
  • megsütjük a macaronokat (nekem 120-125 fokon légkeveréssel 2 perc, majd alul-felül sütésen kb. 13 perc, alsó rácson) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése