A jól bevált kenyér receptet alakítottam át tejmentesre kisfiam tejallergiája miatt. Így is nagyon finom.
Hozzávalók:
30 dkg sima liszt
14 dkg rétes liszt
1 tk. só
1 tk. cukor
15 dkg öregtészta
2,1 dl víz
1 ek. olaj
csipet aszkorbinsav
1 ek. burgonyapehely
1 tk. sikér
1,2 dkg élesztő
A hozzávalókat a fenti sorrendben a kenyérsütőbe mérem, majd kb. 20 perc alatt sima tésztát dagasztatok vele. A tésztát jól átgyúrom, majd kelesztőtálba teszem és 20 perc kelesztés után ismét átgyúrom. Addig hagyom a kelesztőtálban, míg fel nem löki a tetejét.
Ekkor megformázom és sütőpapírral bélelt jénaiba teszem, majd megkelesztem. A megkelt tészta tetejét pengével bevágom, langyos vízzel meglocsolom és kb. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütöm.
Ha megsült a kenyér, akkor kiveszem a jénaiból és a tetejét gyorsan átkenem hideg vízzel.
Csodaszép kenyér!!
VálaszTörlésKöszönöm szépen.
VálaszTörlésMónika