2008. szeptember 25., csütörtök

Öregtészta - nyanya

Limarától tanultam mindent, ami a kenyérsütéssel kapcsolatos. Az öregtészta, vagy nyanya a legtöbb kenyérhez kell, legalábbis ahhoz, amit én sütök.



Ez a recept Limarától származik: öregtészta

Az én öregtésztám:
3 dl langyos víz
csipet só
50 dkg liszt
1 ek. olaj
1 tk. cukor
1 dkg élesztő

Gépben 20 percig dagasztatom, majd hagyom, hogy alaposan túlkeljen. Nyáron az üsttel együtt beteszem a hűtőbe 10-12 órára, ilyenkor hűvösebb időben maradhat a gépben egész éjszakára. Másnap bekapcsolom a gépet, de csak addig, míg gombóccá gyűri a tésztát. Tálba teszem, letakarva hűtőbe tárolom, akár 1 hétig, 10 napig is felhasználható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése