2011. június 25., szombat

Epres gyümölcskrémes tejmentesen

Ezt a receptet Andi konyhájában találtam.

Tészta:

8 tojásból piskótát sütünk. 8 tojássárgáját 8 dkg kristálycukorral és kevés vízzel ki kell keverni, 8 tojásfehérjét 8 dkg kristálycukorral fel kell verni.

20 dkg lisztet, 2 kávéskanál sütőporral kikeverni és ezeket lazán összekeverni. Sütőpapírral bélelt, kb. 31x23 cm-es tepsiben, kb.180 fokon, kb. 20 perc alatt süssük meg.


Az epret készítsük elő, mossuk meg, jól csepegtessük le, szárítsuk meg és vágjuk legalább félbe.

Krém: 2 csomag vaníliás pudingport, 10 evőkanál kristálycukorral, kevés rizstejjel összekeverjük, majd belekeverünk 2 tojássárgáját, majd 1 púpos evőkanál lisztet. 1 liter rizstejet felforralunk és folyamatos keverés mellett felfőzzük a pudingporral, besűrítjük. A 2 tojásfehérjét verjük habbá és óvatosan keverjük bele melegen (a tűzről levéve) a vaníliás krémbe. Hagyjuk félig kihűlni.

A kihűlt tésztát rakjuk ki az eperrel, majd az eperre kenjük a félig kihűlt vaníliás krémet. Tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Tálalás előtt néhány órát hagyjuk állni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése