Mostanában nagyon kevés időm van új dolgokat kipróbálni. Inkább előveszem a jól bevált, többször elkészített recepteket, de ez a péksüti nagyon megtetszett Jade oldalán.
Egy kicsit változtattam rajta, ide azt írom le, ahogy én készítettem:
Hozzávalók:
55 dkg sima liszt
25 dkg rétes liszt
kb. 1,6 dl zabtej
14 gr porélesztő
15 dkg kristálycukor
csipet só
3 egész tojás
110 ml olaj
105 gr olvasztott margarin (Liga)
a kenéshez:
1 tojás sárgája
3 evőkanál zabtej
olvasztott margarin (Liga)
a forgatáshoz:
kristálycukor
Elkészítés: A hozzávalókat a fenti sorrendben kenyérsütőgépbe tettem az olvasztott margarin kivételével és kb. 20 perc alatt sima, közepesen kemény tésztát dagasztattam, közben folyamatosan hozzáadva az olvasztott margarint is. A tészta zsírosabb lett a megszokottnál. A tésztát kelesztőtálba tettem és jól megkelesztettem, amíg fel nem lökte a kelesztőtál tetejét.
A megkelt tésztát 20 db egyforma kb. 75 gr-os részre osztottam, ezeket gombócokká formáltam, majd letakarva 15-20 percig pihentettem.
Ezután mindegyiket tenyérnyire nyújtottam, kettőbe hajtottam és a széleit kicsit összenyomkodtam. Ekkor félkör alakú formát kaptam.
Pizzavágóval formára vagdaltam, a tésztát két oldalra kissé megnyújtottam, majd sütőpapírral bélelt tepsire tettem. Nekem egy gáztepsin 6 db fért el.
A tepsit konyharuhával letakartam és kb. 20-30 percig pihentettem a tésztát, amíg majdnem a duplájára kelt. A konyharuhát levettem, megkentem a tetejüket a tejjel elkevert tojássárgájával.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöttem. Még forrón megkentem olvasztott margarinnal, vártam kb. 1 percet és kristálycukorba forgattam.
Hozzávalók:
55 dkg sima liszt
25 dkg rétes liszt
kb. 1,6 dl zabtej
14 gr porélesztő
15 dkg kristálycukor
csipet só
3 egész tojás
110 ml olaj
105 gr olvasztott margarin (Liga)
a kenéshez:
1 tojás sárgája
3 evőkanál zabtej
olvasztott margarin (Liga)
a forgatáshoz:
kristálycukor
Elkészítés: A hozzávalókat a fenti sorrendben kenyérsütőgépbe tettem az olvasztott margarin kivételével és kb. 20 perc alatt sima, közepesen kemény tésztát dagasztattam, közben folyamatosan hozzáadva az olvasztott margarint is. A tészta zsírosabb lett a megszokottnál. A tésztát kelesztőtálba tettem és jól megkelesztettem, amíg fel nem lökte a kelesztőtál tetejét.
A megkelt tésztát 20 db egyforma kb. 75 gr-os részre osztottam, ezeket gombócokká formáltam, majd letakarva 15-20 percig pihentettem.
Ezután mindegyiket tenyérnyire nyújtottam, kettőbe hajtottam és a széleit kicsit összenyomkodtam. Ekkor félkör alakú formát kaptam.
Pizzavágóval formára vagdaltam, a tésztát két oldalra kissé megnyújtottam, majd sütőpapírral bélelt tepsire tettem. Nekem egy gáztepsin 6 db fért el.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöttem. Még forrón megkentem olvasztott margarinnal, vártam kb. 1 percet és kristálycukorba forgattam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése