2011. március 19., szombat

Pogácsa

Ez a pogi a Zsúrpogácsa receptje alapján készült, csak tejmentesen.


Hozzávalók: 48 dkg liszt, 20 dkg Liga margarin, 5 dkg zsír, 1/2 ek. só, 1 cs. sütőpor, 1 tojás, néhány evőkanál Hajdina tej

Elkészítés: A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a sót és a sütőport, majd beledaraboljuk a margarint, hozzáadjuk a zsírt és két tenyerünk között morzsásra dolgozzuk. Ezután beletesszük a tojást és a néhány kanál tejet és sima tésztát gyúrunk belőle. Dolgozhatunk vele azonnal is, de jót tesz a tésztának, ha néhány órára hűtőbe tesszük. Én délután készítettem el a tésztát, hűtőbe tettem egy éjszakára és reggel sütöttem meg. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét tojás sárgájával lekenjük és egy éles késsel recésre bevágjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük tojás sárgájával, a késsel bekockázzuk, majd kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsikbe rakosgatjuk és közepes tűznél (kb. 200 fok) 20-25 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése