Ezt a sütit Andi oldalán találtam: Felhő szelet
Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 1 ek. méz, kicsi rumaroma, 1 kiskanál szódabikarbóna
A vaníliás krémhez: 1 liter tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 tojás sárgája, 2 evőkanál liszt
5 dl Hulala tejszín
A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze és osszuk két részre. Nyújtsuk ki vékonyra, kb. 23*35 cm méretűre, majd lisztezett tepsi hátán kb. 200 fokon, pár perc alatt két lapot süssünk belőle.
Krém készítése: A pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojás sárgákat és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. A margarint keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ha kihűlt a pudingos krémünk, a kettőt keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá. Az egyik lapot tegyük egy tálcára, kenjük rá a sárga krémet, erre tegyük a felvert tejszínhabot, majd helyezzük rá a másik lapot és porcukorral megszórva tálaljuk.
Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető.
Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése