Ezt a receptet andi-cuki blogján találtam itt.
Ide most azt írom le, ahogy én készítettem:
Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt
7,5 dkg Liga margarin
1 tojás
15 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
1,5 evőkanál kakaópor (Szerencsi)
kevés rizstej
Krémhez:
1,2 l rizstej4 cs. főzős vaníliapuding (Dr.Oetker)
35 dkg Liga margarin
35 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
Tetejére:
1 cs. Tesco-s piskótatallércsokimáz:
2 dkg Liga margarin
2 dkg porcukor
1/2 evőkanál kakaópor (Szerencsi)
1/2 evőkanál csokis pudingpor (byodo)
pici tej
A csokimáz hozzávalóit vízgőz fölött felolvasztjuk, nem kell főzni.
2 dkg Liga margarin
2 dkg porcukor
1/2 evőkanál kakaópor (Szerencsi)
1/2 evőkanál csokis pudingpor (byodo)
pici tej
A csokimáz hozzávalóit vízgőz fölött felolvasztjuk, nem kell főzni.
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, s annyi tejet teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Két lapot sütünk belőle előmelegített, kb. 170 fokos sütőben, gáztepsi méretben kb. 10-15 perc alatt.
A krémhez felfőzzük a pudingokat a tejjel, majd kihűtjük. A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A krémet kétfelé osztjuk, majd az egyik felét a két lap közé, a másikat a lap tetejére simítjuk.
Kirakjuk sorban a piskótatallérokkal, s ízlés szerint csokimázzal meglocsoljuk a tetejét. Pár óra múlva, esetleg egy éjszaka pihentetés után tálalható.
A krémhez felfőzzük a pudingokat a tejjel, majd kihűtjük. A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A krémet kétfelé osztjuk, majd az egyik felét a két lap közé, a másikat a lap tetejére simítjuk.
Kirakjuk sorban a piskótatallérokkal, s ízlés szerint csokimázzal meglocsoljuk a tetejét. Pár óra múlva, esetleg egy éjszaka pihentetés után tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése