2009. november 17., kedd

Kakaós csiga

Sokkal finomabb a boltinál!

A hozzávalókat kenyérsütőbe tettem, ami dagasztotta és kelesztette a következő sorrendben:

2 dl langyos tej + 4 evőkanál
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj
50 dkg liszt
a liszt közepébe mélyedést készíteni, amibe belemorzsoljuk a 1/2 csomag élesztőt (nem kell futtatni),
az élesztőt betakarjuk a liszttel
a liszt egyik végébe tesszük a 10 dkg cukrot,
a másik végébe a csipet sót (ugyanúgy, mint kenyérsütésnél)

elindítjuk a kenyérsütőt, normál (1-es) program, kisebb súly és mielőtt sütni kezdené, kivesszük a tésztát

Töltelék:
1 teavaj olvasztva (10 dkg) és még kicsi olaj
4,5 evőkanál cukor
4,5 evőkanál kakaópor
3 csomag vaníliás cukor
4,5 evőkanál nutella

Összekeverem őket, sűrű, de folyékony massza lesz belőle.
A tésztát lisztezett deszkára teszem, jó nagy téglalap alakra nyújtom, rákenem a kakaós masszát és feltekerem.
2 centis karikákra szeletelem, tepsiben még fél órát kelni hagyom. Mielőtt beteszem sülni, megkenem a csigák tetejét pici étolajjal.
200 fokon kb. 10 percig sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése