2025. március 19., szerda

Amerikai fánk

 

Hozzávalók (kb. 12 db fánkhoz):

Tésztához:
2 db egész tojás
2 cs. vaníliás cukor
5 ek. cukor (kb. 75g)
24 ek. liszt ( kb. 260g)
1 cs. sütőpor
csipet só
2 kis pohár kefir (350g)
 
Bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
3 dkg margarin

Az egész tojásokat egy habverővel keverjük habosra egy tálban, majd adjuk hozzá a kétféle cukrot és fehéredésig verjük tovább. 
Egy másik tálban a lisztet, a sütőport és a csipet sót keverjük össze, majd szitáljuk a tojásos keverékhez. Habverővel keverjük össze, közben hozzáadva a kefirt is. Egy sűrűn folyó masszát kell kapnunk.

A fánksütő formát kenjük ki kicsi étolajjal és a masszával töltsük meg kb. 2/3-ad részig, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 25-30 percig.

Miután kihűltek a fánkok, olvasszunk tetszés szerint étcsokoládét, tejcsokoládét, fehér csokoládét (csoki+margarin mikróban megolvasztva) és ebbe mártsuk meg a fánkok egyik felét, melyet tetszés szerinti színes szórócukorral, csoki darabkákkal stb. díszíthetünk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése