
Piskóta lap:
10 közepes méretű tojásból piskótát sütöttem 26 cm-es kerek tortaformában (10 tojás, 10 kanál cukor, 10 kanál liszt, csipet szalagáré).
Krém:
- Készítettem egy alapkrémet: 1 csomag csokoládé pudingot megfőztem 4 dl tejjel cukor nélkül. Míg ki nem hűlt, folyamatosan kevergettem, hogy ne csomósodjon meg.
- 20 dkg margarint kikevertem 10 dkg porcukorral.
- 2 dl Hulala tejszínhabot felvertem kemény habbá és folyamatosan belekevertem 2 tábla előzőleg vízgőz felett folyóssá melegített étcsokit.
Ezt a három féle krémet összekevertem és egy nagyon, de nagyon finom csokikrémet kaptam.
A piskótalapot kettévágtam és ezzel a krémmel töltöttem meg, illetve vontam be a tetejét és az oldalát.
A torta oldalára babapiskótából "faragtam" kerítést, amit kakaópor, porcukor, tej keverékével ecset segítségével "befestettem". A torta tetejét csokidarával szórtam meg és pillecukorból készült rózsákkal díszítettem. A rózsák szára zöld ételfestékkel megszínezett fogpiszkáló és hurkapálca volt.
A pillecukor felhasználása, elkészítése: Pillecukor alapanyag



Hmmmmmmmm!Megkóstolnám! :)
VálaszTörlésUhh! Ezt holnap én is megcsinálom! Az ételfestéket bele kell keverni vagy csak befesteni vele?
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésA pillecukorral jó alaposan össze kell dolgozni az ételfestéket.