Hozzávalók:
4 deka vaj, csipet só, 1 deci víz, 8 deka liszt, 2 tojás, 1/4 tk. sütőpor
A vízben a vajat a csipet sóval egy lábosban felolvasztottam, amikor forrt, belekevertem a lisztet, kikapcsoltam alatta a tüzet és addig kevertem, amíg el nem vált a lábostól a massza. Utána elektromos habverővel egyenként belekevertem a tojásokat és a sütőport. 2 evőkanállal 8 halmot tettem egy sütőpapírral kibélelt tepsire és a sütő legalsó sínén, 220 fokon, 25 percig sütöttem.
Én dupla adagot készítettem és ebből lett 10 közepes méretű fánk.
Krém:
1 csomag vanília pudingporból 4 dl tejjel és 4 evőkanál cukorral keményebb pudingot főztem. A forró pudingba belekevertem 2 evőkanál cukorral kemény habbá vert tojásfehérje habot.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése