2009. június 26., péntek

Pita kenyér

Sokkal finomabb, mint a bolti!

Ez a recept Limarától származik: Pita kenyér

Pita tészta:
3 dl langyos víz
2 tk. só
2 ek. olívaolaj
50 dkg liszt (lehet graham liszt is)
1 tk. cukor
3 dkg élesztő

A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok, majd hagyom duplájára kelni. Kb. 45-60 perc kell neki. Ezután 8 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, hagyom 5-10 percig pihenni. Ezalatt a sikérszálak ismét megnyúlnak, így könnyebb nyújtani őket. Ovális vagy kerek formákat készítek belőlük, olyan 2-3 mm vastagokat. Ruhával letakarva hagyom őket 30 percig pihenni. Előmelegítem a sütőt 220 fokra. A sütő rácsán sütöm őket, nem tepsin, egyszerre 2-3 darab fér el. 5-6 perc sütés elég nekik.

Én 2/3 rész sima liszt és 1/3 rész rétes liszt keverékéből készítettem. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése