2009. június 26., péntek

Foszlós kalács

Igazi finom kalács!

Ez a recept Limarától származik: Foszlós kalács

Hozzávalók:
2,5 dl tejszín
2 egész tojás
1 tojásfehérje
csipet só
3 ek. cukor
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tojássárgája

Dagasztógépbe teszem a hozzávalókat a tojássárgája kivételével és hagyom, hogy a gép szép hólyagos tésztát készítsen. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett felületre borítom. Kétharmad részéből kb. 40 cm hosszú rudat sodrok, amit félbehajtok és megcsavarok. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, a közepébe egy nyújtófával mélyedést készítek. A tojássárgáját kevés tejjel elkeverem és a mélyedést kikenem vele. A maradék tésztából három vékony hurkát sodrok, megfonom és a mélyedésbe teszem.

Hagyom duplájára kelni, lekenem az egészet a tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 30 percig. Ha szükséges félidőben letakarom a tetejét, hogy ne égjen meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése