2011. július 24., vasárnap

Joghurt mandulatejből


Mandulatej készítése:
10 dkg szeletelt mandula
1 liter víz
cukor ízlés szerint

A vizet feltettem melegedni, majd a forrásban lévő vízbe öntöttem a szeletelt mandulát és jól megfőztem. Amikor megpuhult a mandula, akkor turmixgépbe öntöttem és jól összeturmixoltam, cukorral ízesítettem. Ebből a mennyiségből 8 dl mandulatej lett.

Joghurt készítése:
A fenti mennyiségű mandulatejet elkevertem 3 púpos evőkanál étkezési keményítővel és tejföl sűrűségűre főztem. A tűzről levéve hagytam egy kicsit hűlni, majd ízlés szerinti mennyiségű gyümölcsvelővel és porcukorral ízesítettem. Nálam málna ízű és eper ízű joghurt készült.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése