2009. augusztus 30., vasárnap

Epermisu

Tomika 10. és Dominik 2. születésnapját ünnepeltük ezen a napon.

Ez a recept illeskrisztől származik: Epermisu

Hozzávalók:
6 dl sűrű tejföl, 20 dkg porcukor, 30 dkg eper pürésítve, 5 dl tejszín kemény habbá verve, 450 gr. puha fajtájú babapiskóta /az a legjobb, aminek cukros egy kicsit a teteje.../

A sűrű tejfölt kikeverjük a porcukorral, belekeverjük az előzőleg alaposan megmosott és pürésített epret. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a tejfölös-epres krémhez. Veszünk egy tetszőleges jénai tálat, lerakunk az aljára egy sor piskótát, erre kenjük az 1/3 rész krémet, majd piskóta, krém, piskóta és végül a maradék krém következik. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és eperrel. Fontos, hogy egy éjszakára vagy legalább 5-6 órára hűtőbe tegyük, hogy a piskóta megpuhuljon és magába szívja a nedvességet....

Én ebből a receptből készítettem az Epermisu tortát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése