2019. november 2., szombat

Brownie




Ezt a receptet itt találtam: Brownie Anna konyhájából

Hozzávalók:
100 g finomliszt
225 g margarin
200 g étcsokoládé
  60 g cukrozatlan kakaópor
  5 db tojás
250 g cukor

Elkészítés:
A margarint a feldarabolt étcsokival vízgőz felett megolvasztjuk. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport és félretesszük hűlni.

Az egész tojásokat a cukorral jó habosra keverjük habverő segítségével a legmagasabb fokozaton. Szép fényes, sűrű habot kell kapnunk. Levesszük legkisebb fokozatra a konyhai segédeszközt és hozzákeverjük lassan a vajas csokit. Marad az alacsony fokozat, így megy hozzá végül a liszt. Ezzel már csak kb. 1 percig dolgoztatjuk és kész!
 
20×30 centis sütőpapíros tepsibe öntjük. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetején már érezhető-látható a vékony réteg, ami elkezdett berepedezni. Óvatosan megnyomkodva még puha alatta, kicsit folyós is, mintha nem sült volna meg.
 
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 20x30 cm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése