Ezt a buktát az NLC Sütik-képpel fórumon találtam, a 67281-es hozzászólásban illeskrisz írta be. Nagyon megtetszett a formázás, a gyerekek díjazták is :o)
Hozzávalók:
Kenéshez: 1 tojás sárgája
Elkészítés: Minden hozzávalót kenyérsütőgépbe pakoltam az olvasztott margarin kivételével és elindítottam a dagasztó programot. Amikor a tészta már elég szépen összeállt, hozzáadagoltam apránként a 2 evőkanál olvasztott margarint is. Amikor a gép összegyúrta a tésztát, kelesztőtálba tettem és megkelesztettem. Mikor megkelt, lisztezett asztalon kb. 30 cm-es sugarú körré nyújtottam és fánkszaggatóval 25 db kört szaggattam ki. Mindegyik közepébe kb. diónyi nagyságú süthető lekvárt tettem. Alul összecsíptem a tésztát, gombócokat formáztam belőlük. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibéleltem sütőpapírral és egymás után belerakosgattam a bukta gombócokat úgy, hogy minden gombóc oldalát megkentem olvasztott margarinnal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a buktácskák. Ezután a tojás sárgájával lekentem a buktákat, majd kb. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütöttem.
Tészta: 3 dl langyos tej, 35 dkg finom liszt, 15 dkg rétesliszt, 3 dkg élesztő, 3 evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál só, 2 evőkanál olvasztott margarin
Töltelék: kb. 25 dkg sütésálló lekvár Kenéshez: 1 tojás sárgája
Elkészítés: Minden hozzávalót kenyérsütőgépbe pakoltam az olvasztott margarin kivételével és elindítottam a dagasztó programot. Amikor a tészta már elég szépen összeállt, hozzáadagoltam apránként a 2 evőkanál olvasztott margarint is. Amikor a gép összegyúrta a tésztát, kelesztőtálba tettem és megkelesztettem. Mikor megkelt, lisztezett asztalon kb. 30 cm-es sugarú körré nyújtottam és fánkszaggatóval 25 db kört szaggattam ki. Mindegyik közepébe kb. diónyi nagyságú süthető lekvárt tettem. Alul összecsíptem a tésztát, gombócokat formáztam belőlük. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibéleltem sütőpapírral és egymás után belerakosgattam a bukta gombócokat úgy, hogy minden gombóc oldalát megkentem olvasztott margarinnal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a buktácskák. Ezután a tojás sárgájával lekentem a buktákat, majd kb. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütöttem.
Ezt már többször elkészítettem én is, nagyon finom.Szeretem Kriszti receptjeit.:-)
VálaszTörlésIgen, tényleg nagyon finom és a formázása "egyedi", imádták a gyerkőcök :o)
VálaszTörlésNagyon finom daralthúsos, vagy gombás töltelékkel is.
VálaszTörlésCsináltam már tejszines apróra vágott csirmellel is.