2010. június 15., kedd

Kinder Pingui

Nagyon sok blogban és nagyon sok variációban olvastam a neten ezt a sütit. Végül az én Kinder Pinguim ilyen lett:


Tészta hozzávalói (2 gáztepsi méretű laphoz):
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál meleg víz, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 cs. sütőpor
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Közben a tojások sárgáját kikeverjük, hozzáadjuk a vizet, az átszitált lisztet, az átszitált kakaóport és a sütőport, majd legvégül a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben 2 lapot sütünk belőle előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt.


Tejszínes krém hozzávalói:
5 dl édes Hulala tejszín, 4 teáskanál zselatin (Horváth Rozi)
Elkészítés: A 4 teáskanál zselatint keverjük össze 12 evőkanál vízzel, forraljuk fel és hűtsük langyosra. Közben az 5 dl tejszínt verjük kemény habbá, majd a langyosra hűlt zselatint keverjük bele. A krémet mérjük 2 egyenlő részre.

Csokoládés krém hozzávalói:
20 dkg tejcsoki, 10 dkg ráma margarin
Elkészítés: A csokit 1 evőkanál tejjel vízgőz felett olvasszuk fel, majd habverővel keverjük hozzá a margarint és habosítsuk.

Csokimáz hozzávalói:

8 dkg margarin, 8 dkg átszitált porcukor, 2 evőkanál szitált kakaó, 2 evőkanál csokis pudingpor, 1 evőkanál tej
Elkészítés: A máz hozzávalóit vízgőz fölött melegítsük össze, de nem kell főzni.

Összeállítás:

Az egyik tészta lapot tegyük egy tálcára, majd kenjük rá a tejszínes krém felét. Nagyon rövid időre tegyük mélyhűtőbe. Utána erre a tejszínes krémre kenjük rá a csokoládés krémet és megint tegyük vissza a mélyhűtőbe, de csak addig, míg a csoki kicsit megdermed. Utána következik a tejszínes krém másik fele, tetejére a másik tésztalap. A süti tetejét csokimázzal vonjuk be. Tegyük hűtőbe és néhány óra múlva szeleteljük.




2 megjegyzés: