2024. április 1., hétfő

Macaron mandulalisztből francia módszerrel

 

Az alapokat Bebe videója adta, mely az alábbi linkre kattintva megnézhető: Macaron héjak készítése 
 
Hozzávalók:
  • 60 g tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
  • 60 g kristálycukor
  • 85 g mandulaliszt 
  • 85 g porcukor
  • csipet étkezési citromsav (elhagyható)
  • gél vagy por állagú ételszínezék  
 
 
Elkészítés:
  • a mandulalisztet szitáljuk át
  • hozzáadjuk a porcukrot, habverővel összekeverjük és ismét szitálás következik (liszt+porcukor együtt) 
  • a tojásfehérjét a csipet citromsavval kemény habbá verjük úgy, hogy a kristálycukrot 3 részletben adjuk hozzá (2 percenként)
  • ha ételszínezéket is használunk, azt a habverés végén adjuk hozzá, azzal még 1 perc keverés 
  • a kemény habot kanalanként adjuk hozzá a porcukros liszthez
  • addig kavarjuk, amíg sűrűn folyó tésztát kapunk
  • a habot 9 mm-es átmérőjű habcsővel ellátott habzsákba töltjük és kb. 3 cm-es köröket nyomunk a sütőpapírra
  • a kinyomott habot 20-30 percig hagyjuk pihenni, ezalatt felmelegítjük a sütőt 
  • megsütjük a macaronokat (nekem 120-125 fokon légkeveréssel 2 perc, majd alul-felül sütésen kb. 13 perc, alsó rácson)  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése