Az alapokat Bebe videója adta, mely az alábbi linkre kattintva megnézhető: Macaron héjak készítése
Hozzávalók:
- 60 g tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
- 60 g kristálycukor
- 85 g mandulaliszt
- 85 g porcukor
- csipet étkezési citromsav (elhagyható)
- gél vagy por állagú ételszínezék
Elkészítés:
- a mandulalisztet szitáljuk át
- hozzáadjuk a porcukrot, habverővel összekeverjük és ismét szitálás következik (liszt+porcukor együtt)
- a tojásfehérjét a csipet citromsavval kemény habbá verjük úgy, hogy a kristálycukrot 3 részletben adjuk hozzá (2 percenként)
- ha ételszínezéket is használunk, azt a habverés végén adjuk hozzá, azzal még 1 perc keverés
- a kemény habot kanalanként adjuk hozzá a porcukros liszthez
- addig kavarjuk, amíg sűrűn folyó tésztát kapunk
- a habot 9 mm-es átmérőjű habcsővel ellátott habzsákba töltjük és kb. 3 cm-es köröket nyomunk a sütőpapírra
- a kinyomott habot 20-30 percig hagyjuk pihenni, ezalatt felmelegítjük a sütőt
- megsütjük a macaronokat (nekem 120-125 fokon légkeveréssel 2 perc, majd alul-felül sütésen kb. 13 perc, alsó rácson)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése