2017. november 16., csütörtök

Répatorta

Ez a répatorta isteni finom!!! 💖



Hozzávalók:
(1 bögre=2,5 dl)

1 és 1/4 bögre liszt
2 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 bögre kristálycukor (lehet barnacukor is)
1/2 bögre étolaj
3 egész tojás
2 bögre nyers, kislyukon reszelt sárgarépa
1/2 bögre kókuszreszelék
1/2 bögre rumaromába áztatott mazsola (dió vagy mandula is lehet)
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
Öntsük a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében egy nagy keverőtálba, s közben gyújtsuk be a sütőt.
A hozzávalókat alaposan keverjük össze (én robotgéppel kevertem össze).
A masszát öntsük margarinnal kikent, liszttel megszórt kerek tortaformába.
180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30-40 percig (én légkeveréses sütőben sütöttem).
Kihűlés után cukormázat tegyünk a tetejére.

Cukormáz:
20 dkg porcukor
3 ek. citromlé
2 ek. víz

A hozzávalókat kikeverjük és a kihűlt répatorta tetejére öntjük.




💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟

Répatorta egészségesebb változatban 😉 
Ez is isteni finom!!! 💗

Hozzávalók:
(1 bögre=2,5 dl)

1 és 1/4 bögre liszt  
2 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1,5 bögre ERITRIT  
1/2 bögre étolaj  
3 egész tojás  
2 bögre nyers, kislyukon reszelt sárgarépa
1/2 bögre kókuszreszelék  
1/2 bögre rumaromába áztatott mazsola  
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:  
Öntsük a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében egy nagy keverőtálba, s közben gyújtsuk be a sütőt.
A hozzávalókat alaposan keverjük össze (én robotgéppel kevertem össze).
A masszát öntsük margarinnal kikent, liszttel megszórt kerek tortaformába.
180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30-40 percig (én légkeveréses sütőben sütöttem).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése