Hozzávalók:
(1 bögre=2,5 dl)
1 és 1/4 bögre liszt
2 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 bögre kristálycukor (lehet barnacukor is)
1/2 bögre étolaj
3 egész tojás
2 bögre nyers, kislyukon reszelt sárgarépa
1/2 bögre kókuszreszelék
1/2 bögre rumaromába áztatott mazsola (dió vagy mandula is lehet)
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Öntsük a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében egy nagy keverőtálba, s közben gyújtsuk be a sütőt.
A hozzávalókat alaposan keverjük össze (én robotgéppel kevertem össze).
A masszát öntsük margarinnal kikent, liszttel megszórt kerek tortaformába.
180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30-40 percig (én légkeveréses sütőben sütöttem).
Kihűlés után cukormázat tegyünk a tetejére.
Cukormáz:
20 dkg porcukor
3 ek. citromlé
2 ek. víz
A hozzávalókat kikeverjük és a kihűlt répatorta tetejére öntjük.
💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟
Répatorta egészségesebb változatban 😉
Ez is isteni finom!!! 💗
Hozzávalók:
(1 bögre=2,5 dl)
1 és 1/4 bögre liszt
2 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1,5 bögre ERITRIT
1/2 bögre étolaj
3 egész tojás
2 bögre nyers, kislyukon reszelt sárgarépa
1/2 bögre kókuszreszelék
1/2 bögre rumaromába áztatott mazsola
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Öntsük a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében egy nagy keverőtálba, s közben gyújtsuk be a sütőt.
A hozzávalókat alaposan keverjük össze (én robotgéppel kevertem össze).
A masszát öntsük margarinnal kikent, liszttel megszórt kerek tortaformába.
180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30-40 percig (én légkeveréses sütőben sütöttem).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése