Egy kicsit változtattam az arányokon. Én így készítettem:
Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
20 dkg zabpehely
2 db tojás
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 ek. zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
zsemlemorzsa a hempergetéshez
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztított répákat almareszelőn lereszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk.
Közben a vöröshagymát és a fokhagymát konyhai aprítóval pépesítsük.
A répához hozzáadjuk a hagymákat, a zabpelyhet, a tojásokat és a zsemlemorzsát. Ízlés szerint borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.
Jól összekeverjük, kicsit állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a répa levét. Utána gombócokat formálunk, zsemlemorzsába hempergetjük és bő olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése