Ez a recept innen származik: Grízes, bögrés, almás süti
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
1 bögre kefír vagy joghurt
1 bögre gríz
2 tojás
3 ek. liszt
3 nagyobb méretű alma
1 tk. sütőpor
5-6 ek. cukor (ízlés szerint)
Elkészítése:
A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágjuk és enyhén kinyomkodjuk a levét, ízlés szerint fahéjjal is ízesíthetjük. A tésztát vegyük ki a hűtőből és keverjük hozzá a reszelt almát. Öntsük kivajazott, kilisztezett tortaformába és 180 fokos sütőben nagyjából 30-40 perc alatt süssük meg. Mikor a tészta langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral.
A tésztába tetszés szerint tehetünk mazsolát, csokoládédarabokat is ízlés szerint.
1 bögre kefír vagy joghurt
1 bögre gríz
2 tojás
3 ek. liszt
3 nagyobb méretű alma
1 tk. sütőpor
5-6 ek. cukor (ízlés szerint)
Elkészítése:
A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágjuk és enyhén kinyomkodjuk a levét, ízlés szerint fahéjjal is ízesíthetjük. A tésztát vegyük ki a hűtőből és keverjük hozzá a reszelt almát. Öntsük kivajazott, kilisztezett tortaformába és 180 fokos sütőben nagyjából 30-40 perc alatt süssük meg. Mikor a tészta langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral.
A tésztába tetszés szerint tehetünk mazsolát, csokoládédarabokat is ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése