Hozzávalók:
50-60 dkg csirkemell filé
2 tk. vaj
3 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kk. őrölt bors
fél kk. őrölt köménymag
1 kk. oreganó
1 kk. kakukkfű
1 kk. pirospaprika
1 dl víz
3 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
25 dkg száraztészta
ízlés szerint só
Elkészítés:
A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük.
A csirkemellet apró kockára vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Ha a
csirkemell átpirult, félrekapirgáljuk a serpenyőben, az üres részre
rádobjuk a vajat. Ha megolvadt mehet bele a felaprított újhagyma és az átnyomott fokhagyma. Átpirítjuk, majd összekeverjük a csirkemellel.
Hozzáadjuk a fűszereket, összeforgatjuk, felöntjük a vízzel, a
tejszínnel. Összeforraljuk, megszórjuk a reszelt sajttal és folyamatos
kevergetés mellett készre főzzük. Amikor már kellően sűrű a szaft,
belekeverjük a kifőtt tésztát.
A kész ételt petrezselyemmel díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése