Hozzávalók:
kakaós piskótához:
5 tojás
13 dkg cukor
8 dkg liszt
2 dkg kakaó (Szerencsi)
2 ek. olaj
1 cs. sütőpor
kakaós piskótához:
5 tojás
13 dkg cukor
8 dkg liszt
2 dkg kakaó (Szerencsi)
2 ek. olaj
1 cs. sütőpor
sárga piskótához:
3 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
1 ek. olaj
1/2 cs. sütőpor
8 dkg cukor
6 dkg liszt
1 ek. olaj
1/2 cs. sütőpor
krémhez:
5 dl rizstej
2 cs. csokoládé puding (byodo)
20 dkg cukor
3 tojás sárgája
25 dkg Liga margarin
2 cs. csokoládé puding (byodo)
20 dkg cukor
3 tojás sárgája
25 dkg Liga margarin
Kakaós piskóta elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az étolajat és még egy kicsit verjük a habot. Utána hozzáadjuk a tojássárgákat és a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A piskóta masszát kétfelé vesszük és 2 lapot sütünk belőle papírral bélelt tepsiben (kb. 30x30 cm).
Sárga piskóta elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az étolajat és még egy kicsit verjük a habot. Utána hozzáadjuk a tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet. Papírral bélelt tepsiben (kb. 30x30 cm) egy lapot sütünk belőle.
Krém elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzátesszük a pudingport és a tejet és lassú tűzön állandó kevergetés mellett megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint is.
Krém elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzátesszük a pudingport és a tejet és lassú tűzön állandó kevergetés mellett megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint is.
A tészta összeállítása:
Alulra kerül az egyik kakaós lap, rákenünk egy adag krémet. Erre jön a sárga lap, rákenünk egy adag krémet. Legfelülre kerül a másik kakaós lap, melyet vékonyan megkenünk krémmel. A tetejét villával mintázzuk és minden szelet süti tetejére nyomunk egy kis virág krémet + fehér gyöngy.
Egy napra hűtőbe kell tenni, hogy jól összepuhuljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése