Ezt a receptet itt találtam: http://nassolo.blogspot.com
Hozzávalók:
Sárga piskóta:
6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
csipet szalagáré
Kakakós tészta:
30 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 ek. kakaópor (Szerencsi)
5 dkg cukor
5 dkg Liga margarin
2 tojás sárgája
1 dl tej
Töltelék:
Töltelék:
4 ek. liszt
5 dl rizstej
25 dkg Liga margarin
20 dkg porcukor
konyakmeggy aroma
1 üveg magozott meggy
Csokimáz:
2 tojásfehérje
12 dkg porcukor
2 ek. kakaópor (Szerencsi)
5 dkg Liga margarin
A piskótát a szokásos módon elkészítjük a hozzávalókból kb. 30x30 cm-es tepsiben, majd a kihűlt tésztát 2x2 cm-es darabokra vágjuk.
A kakaós tésztához a hozzávalókat rugalmas tésztává összedolgozzuk, majd 2 lapot sütünk belőle kb. 180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt.
A krémhez a lisztet és a tejet csomómentesre keverjük, lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral és hozzáadjuk a kihűlt lisztes tejhez. Konyakmeggy aromával ízesítjük és a végén belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet is.
Az összedarabolt piskótát lazán elkeverjük a krémmel.
Az egyik kakaós tésztát tálcára tesszük, megtöltjük a meggyes krémmel, melyet befedünk a másik kakaós tészta lappal.
Tetejére csokimáz kerül:
a tojások fehérjét gőz fölött felverjük, majd a kakaót és a szobahőmérsékletű margarint is hozzáadjuk. Egyenletesen bevonjuk a tésztát és dermedni hagyjuk.
a tojások fehérjét gőz fölött felverjük, majd a kakaót és a szobahőmérsékletű margarint is hozzáadjuk. Egyenletesen bevonjuk a tésztát és dermedni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése