Megint egy elronthatatlan nagyon finom péksüti :)
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1,5 tk só
3 ek. olaj
1 tk. oregánó
2,5 dl víz
0,5 dl tej (vagy víz)
2,5 dkg friss élesztő
Töltelék (nálam):
kb. 20 dkg apróra vágott felvágott
kb. 20 dkg reszelt sajt
pizza ízű szendvicskrém
A tészta hozzávalóit kenyérsütőgép üstjébe tettem és kb. 20 perc alatt megdagasztattam a géppel nyitott fedővel, nehogy túlmelegedjen a tészta.
Amikor leállt a gép, kikapcsoltam és lecsuktam a tetejét, majd kb. 30-35 percig hagytam kelni.
Ezalatt elkészítettem a tölteléket: a felvágottat nagyon apró darabokra vágtam és a sajtot lereszeltem.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam és kb. 2-3 mm vastag és kb. 30 cm szélet téglalappá nyújtottam. Megkentem a pizza krémmel, ráterítettem az apróra vágott felvágottat és megszórtam reszelt sajttal.
Feltekertem, mint a beiglit és éles késsel jó két ujjnyi vastag szeletekre vágtam.
Sütőpapíros tepsire tettem és kb. 20-30 percig ismét pihentettem.
A sütőt ezalatt 200 fokra (légkeverésessel 190 fokra) melegítettem és kb. 20 perc alatt megsütöttem.
Nálam ebből az adagból 18 db csiga lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése