Nagyon finom kuglóf, napokig friss marad!
Hozzávalók:
- 35 dkg finom liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojás
- 2 és fél dl joghurt
- ízlés szerint mazsola, vagy darabolt dió, apróra vágott csokoládé, mandula, egyéb…
A margarint a cukorral kikeverem, csipetnyi sót is teszek bele, majd a citromhéjat, a tojásokat.
A lisztbe belekeverem a sütőport és felváltva lisztet és joghurtot keverek a masszához, míg az összes hozzávaló belekerül.
Egy kuglóf formát kivajazok, zsemlemorzsázok és ebben 1 órát kell sütni kb. 160 - 170 fokon.
2010. január 12., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése