Ezt a receptet itt találtam: Brownie Anna konyhájából
Hozzávalók:
100 g finomliszt
225 g margarin
200 g étcsokoládé
60 g cukrozatlan kakaópor
5 db tojás
250 g cukor
Elkészítés:
A margarint a feldarabolt
étcsokival vízgőz felett megolvasztjuk. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a
kakaóport és félretesszük hűlni.
Az egész tojásokat a cukorral
jó habosra keverjük habverő segítségével a legmagasabb fokozaton. Szép fényes,
sűrű habot kell kapnunk. Levesszük legkisebb fokozatra a konyhai segédeszközt
és hozzákeverjük lassan a vajas csokit. Marad az alacsony fokozat, így megy
hozzá végül a liszt. Ezzel már csak kb. 1 percig dolgoztatjuk és kész!
20×30 centis sütőpapíros
tepsibe öntjük. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig
sütjük. Akkor jó, ha a tetején már érezhető-látható a vékony réteg, ami
elkezdett berepedezni. Óvatosan megnyomkodva még puha alatta, kicsit folyós is,
mintha nem sült volna meg.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 20x30 cm