Hozzávalók:
- 43 g tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
- 43 g kristálycukor
- 60 g dió
- 60 g porcukor
Elkészítés:
- a diót késes aprítón "ledaráljuk", majd átszitáljuk
- hozzáadjuk a porcukrot, habverővel összekeverjük és ismét szitálás következik (dió+porcukor együtt)
- a tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy a kristálycukrot 3 részletben adjuk hozzá (2 percenként)
- ha ételszínezéket is használunk, azt a habverés végén adjuk hozzá, azzal még 1 perc keverés
- a kemény habot kanalanként adjuk hozzá a porcukros liszthez
- addig kavarjuk, amíg sűrűn folyó tésztát kapunk
- a habot 9 mm-es átmérőjű habcsővel ellátott habzsákba töltjük és kb. 3 cm-es köröket nyomunk a sütőpapírra
- a kinyomott habot 20-30 percig hagyjuk pihenni, ezalatt felmelegítjük a sütőt
- megsütjük a macaronokat (nekem 120-125 fokon légkeveréssel 2 perc, majd alul-felül sütésen kb. 13 perc, alsó rácson)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése