2013. január 6., vasárnap

Lekváros bukta


Hozzávalók:
35 dkg sima liszt
15 dkg rétes liszt
10 dkg kristálycukor
csipet só
kb. 2 dl zabtej
3 dkg élesztő
9 dkg olvasztott margarin (Liga)

Töltelék:
sütésálló lekvár

A hozzávalókat a fenti sorrendben kenyérsütőbe teszem az olvasztott margarin kivételével és kb. 20 perc alatt sima tésztát dagasztatok. Utána kelesztőtálba teszem és jól megkelesztem. Megvárom, míg fellöki a kelesztőtál tetejét. Vékonyra nyújtom, pizzavágóval négyszögletes darabokra vágom, mindegyik közepébe sütésálló lekvárt teszek és felhajtom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkelesztem, tetejét étolajjal megkenem és kb. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt megsütöm.